Doorgaan naar content
Super service!
raamdecoratie zonder boren: framefix

Raamdecoratie zonder boren: welke mogelijkheden zijn er?

Boren in kunststof kozijnen is geen ideale oplossing; het verslechtert de kwaliteit en boorgaten zijn onherstelbaar. Bovendien kan de garantie van uw kozijnen hierdoor vervallen. Gelukkig is er een alternatief: raamdecoratie zonder boren. Met het uitgebreide assortiment van Luxaflex, waaronder TruFit® en FrameFix™, bieden wij diverse mogelijkheden om uw ramen te decoreren zonder schade aan te richten. In dit artikel zetten wij alle opties voor u op een rij.

TruFit®: handige zelfklevende oplossing

Met het zelfklevende systeem van TruFit®, wordt de raamdecoratie snel opgehangen zonder te boren. De TruFit® is ideaal voor openslaande deuren of een schuifpui, aangezien de raamdecoratie direct op het raam wordt geplakt. Nadat de strips op het raam zijn geplaatst, wordt het montageprofiel er eenvoudig op geklikt. Vervolgens wordt de gekozen raamdecoratie, zoals een gordijn of een jaloezie, bevestigd. De strips zijn eenvoudig te verwijderen. Handig als u de ramen wilt schoonmaken of als u het leuk vindt om af en toe van interieur te wisselen.

TruFit® kan worden gemonteerd op diverse typen ramen, tot een maximale afmeting van 128 cm bij 230 cm en wordt altijd op maat gemaakt. Wat de afmetingen van uw ramen ook zijn, hij past altijd perfect omdat wij van tevoren bij u komen inmeten. Het montagesysteem is geschikt voor:

Duette® shades met een lamelbreedte van 25 mm

✓ Plissé shades met een lamelbreedte van 20 mm

✓ Horizontale jaloezieën met een lamelbreedte van 16 en 25 mm

FrameFix™: slimme en snelle oplossing

Heeft u kunststof- of aluminium ramen? Of heeft u een draai-kiepraam? Dan is de FrameFix™ perfect, omdat het montagesysteem hier speciaal voor is ontworpen. Bij FrameFix™ wordt de raambekleding met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst. Hierdoor is de lichtkier zo klein mogelijk, wat zorgt voor de gewenste privacy. Ook dit systeem kunt u eenvoudig verwijderen.

FrameFix™ is geschikt voor diverse raamsoorten, met een maximale afmeting van 128 cm bij 230 cm. De FrameFix™ is een uitstekende combinatie met: 

✓ Duette® shades met een lamelbreedte van 16 en 25 mm

✓ Plissé shades met een lamelbreedte van 16 en 25 mm 

✓ Horizontale jaloezieën met een lamelbreedte van 16 en 25 mm

Kies het juiste montagesysteem voor uw woning: TruFit® of FrameFix™

Bij het kiezen tussen TruFit® en FrameFix™ is het belangrijk om rekening te houden met het type ramen, deuren en kozijnen in uw woning. TruFit® is ontworpen met zelfklevende strips die direct op het raam worden geplaatst. Deze flexibele installatiemethode maakt het eenvoudig om de raamdecoratie aan te brengen en te verwijderen op verschillende soorten raamoppervlakken. FrameFix™ daarentegen maakt gebruik van een magnetisch frame dat naadloos op kunststof- en aluminiumkozijnen en draai-kiepramen wordt geplaatst. Dit systeem biedt een stevige bevestiging met minimale lichtkier. 

Twijfelt u welk montagesysteem het meest geschikt is voor uw woning? Wij staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze met persoonlijk advies aan huis.

Nog meer mogelijkheden voor raamdecoratie zonder boren

Naast de TruFit® en FrameFix™ zijn er ook andere mogelijkheden om uw ramen te decoreren, zonder dat u in uw kunststof kozijnen hoeft te boren: 

  1. Plakrails: een snelle keuze 

Met plakrails is het ophangen van gordijnen een fluitje van een cent. De rails worden eenvoudig met dubbelzijdige tape op uw kozijn bevestigd. Kies uit verschillende kleuren en maten voor een perfecte match met uw interieur. 

  1. Vouwgordijnen: een stijlvolle oplossing 

Ontdek de charme van vouwgordijnen, die met klittenband of clips bovenaan uw raam worden bevestigd. Ze bieden niet alleen privacy, maar zorgen ook voor een moderne uitstraling. Met keuze uit diverse stoffen en kleuren stemt u de vouwgordijnen af op uw interieur.

  1. Rolgordijnen: een klassieke keuze

Met clips of kleefstrips worden de rolgordijnen aan de bovenkant van het raam bevestigd. Naast de praktische functionaliteit voegen ze stijl toe. Een mooie aanvulling op uw interieur.

  1. Raamfolie: een veelzijdige optie 

Raamfolie biedt direct privacy en is beschikbaar in verschillende designs die passen bij uw interieur. U brengt de raamfolie eenvoudig aan en het is ook makkelijk te verwijderen. Let op dat niet alle soorten glas geschikt zijn voor raamfolie. Vooral nieuwere glassoorten zoals HR++ glas zijn gevoelig voor thermische breuk. Dit betekent dat door grote temperatuurverschillen in het glas scheuren kunnen ontstaan. Voor deze ramen is speciale raamfolie beschikbaar die minder warmte absorbeert en de kans op breuk vermindert. 

Raamdecoratie zonder boren: een praktische én stijlvolle oplossing voor elk interieur

Bent u geïnteresseerd in raamdecoratie zonder boren, maar heeft u nog vragen of hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak om onze Huis & Zon showroom te bezoeken voor meer inspiratie. Bij Huis & Zon helpen we u graag!