Doorgaan naar content
Super service!
uitval zonnescherm

Slimme zonwering op maat: eenvoudige bediening op afstand

Op een zonnige dag wilt u in uw woning wel genieten van het daglicht, maar niet van de hitte. Slimme zonwering kunt u combineren met bijvoorbeeld rolluiken, screens en uitvalschermen. De slimme zonwering verhoogt het comfort, helpt bij energiebesparing en verbetert de veiligheid van uw huis. Maar het grootste voordeel is dat u de zonwering eenvoudig bedient met een handige app, waar u ook bent. In dit artikel leggen we uit wat slimme zonwering is. Daarnaast bekijken we de mogelijkheden en verdiepen we ons in zonne-energie. 

Wat is slimme zonwering?

Slimme zonwering, ook wel smart zonwering genoemd, is een speciaal systeem. U kunt het systeem zo instellen dat het geautomatiseerd werkt. Deze slimme zonwering reageert op veranderingen in de omgeving en stemt zich af op uw wensen. Het systeem maakt hiervoor gebruik van sensoren die voortdurend de lichtintensiteit en temperatuur meten. U kunt er ook voor kiezen om de zonwering te bedienen via een app. Zo kunt u op afstand de zonwering openen, sluiten of aanpassen naar uw voorkeur. Hoe fijn is dat? 

Hoe werkt slimme zonwering?

Stelt u zich voor dat u op kantoor zit en plotseling schijnt de zon fel. U wilt voorkomen dat uw huis bij thuiskomst te warm is. Met slechts één druk op de knop sluit u op afstand de zonwering van uw huis. Maar hoe werkt dat precies? Onze slimme zonwering wordt standaard uitgerust met een Somfy io motor. Deze motor maakt het mogelijk om de zonwering te bedienen via de Somfy TaHoma Switch. En een extra voordeel: u kunt hier ook direct andere smart home-producten op aansluiten, waardoor u alles via 1 app kunt bedienen.

somfy

De 3 voordelen van slimme zonwering

Slimme zonwering biedt meer dan alleen bescherming tegen de zon. U merkt meteen dat uw wooncomfort duidelijk verbetert. We hebben de verschillende voordelen van slimme zonwering voor u op een rij gezet:

1. Automatische aanpassing aan weersomstandigheden

De automatisering zorgt ervoor dat u altijd geniet van de perfecte balans tussen zon en schaduw. De slimme zonwering bevat sensoren, waardoor deze zich automatisch aanpassen aan de lichtintensiteit. Hierdoor geniet u op ieder moment van de optimale hoeveelheid zonlicht en schaduw. Gaat het hard waaien of regenen? Het automatisch sluiten van de zonwering stelt u in via Somfy. 

2. Energiebesparend

Slimme zonwering zorgt voor het besparen van energie door zijn geavanceerde functionaliteit. Door zich automatisch aan te passen aan de beweging van de zon en aan vooraf ingestelde schema's, minimaliseert het systeem onnodig energieverbruik. In de zomer sluit de zonwering automatisch op het heetste moment van de dag om oververhitting van het huis te voorkomen, waardoor de noodzaak voor airconditioning afneemt. Tegelijkertijd laat het in de winter meer zonlicht binnen om natuurlijke verwarming te maximaliseren, wat de afhankelijkheid van verwarmingssystemen vermindert. 

3. Extra veiligheid en privacy

U wilt natuurlijk uw huis beveiligen, vooral wanneer u niet thuis bent. Slimme zonwering, zoals rolluiken, biedt hierbij de ideale oplossing. U stelt het op zo’n manier in, dat de zonwering sluit wanneer u niet thuis bent. Hierdoor verhoogt u de veiligheid en zorgt u ervoor dat uw huis beschermd blijft. Bovendien biedt slimme zonwering ook extra privacy. Wanneer de zonwering gesloten is, beperkt het de inkijk van buitenaf, waardoor u meer privacy en rust heeft.

De juiste slimme zonwering kiezen

Nu u bekend bent met de voordelen die slimme zonwering biedt, is het tijd om dieper in te gaan op de diverse mogelijkheden: 

  • Uitvalscherm: geniet van de schaduw

Voor maximale bescherming tegen direct zonlicht zijn uitvalschermen perfect. Hierdoor creëert u een comfortabele en koele buitenruimte. Ideaal als u overdag buiten wilt zitten, maar niet in de volle zon. 

  • Screens: stijlvolle bescherming tegen de zon

Met hun eigentijdse design bieden screens een veelzijdige oplossing voor het reguleren van licht en privacy. Geniet van het uitzicht zonder in te leveren op bescherming tegen de zon.

  • Rolluiken: meer privacy en betere isolatie

Rolluiken bieden niet alleen extra privacy door volledige afsluiting. Ze zorgen ook voor uitstekende isolatie tegen zowel warmte als kou, wat bijdraagt aan energiebesparing.

  • Markiezen: klassieke uitstraling 

Deze zonweringen combineren praktisch met stijl. Ze blokkeren het zonlicht van bovenaf en voegen extra stijl en uitstraling toe aan de voorkant van uw huis.

  • Pergola zonwering: creëert een gezellige buitenruimte

Maak van uw buitenruimte een aangename plek met schaduw, terwijl u toch een open en luchtige sfeer behoudt. De pergola zonwering biedt de perfecte combinatie van beschutting en ruimte. Hierdoor geniet u van de ontspannen momenten in de buitenlucht. Wat voor weer het ook is. 

  • Lamellendak: geschikt voor alle weersomstandigheden

Geniet u er ook zo van om tijdens de zomeravonden nog lekker lang buiten te zitten? Maar wanneer het gaat regenen of waaien, bent u toch geneigd om direct naar binnen te gaan. Met een lamellendak is dat niet meer nodig. Deze zonwering beschermt u tegen regen, wind en felle zon. Zo kunt u altijd comfortabel buiten zitten.

Solar zonwering: een screen of rolluik op zonne-energie

Heeft u na het lezen van de bovenstaande mogelijkheden een voorkeur voor een screen of een rolluik? Bij Huis & Zon hebben we diverse modellen die werken op zonne-energie

Maar hoe werkt dit precies? Bovenop het rolluik of screen zit een zonnecel die de accu oplaadt, waardoor u geen elektriciteit gebruikt. En het fijne is dat u geen zon nodig heeft, omdat daglicht voldoende is. Hierdoor kunt u het ook in de winter zonder problemen bedienen. Zodra de accu volledig is opgeladen, kunt u uw zonwering tot wel 300 keer omhoog en omlaag bewegen. Dit kan zowel via de app als met de muurschakelaar. 

solar zonwering

Houd de warmte buiten met slimme zonwering 

Wilt u ook genieten van de voordelen van slimme zonwering voor uw huis? Bekijk de vele mogelijkheden die er zijn. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom bij Huis & Zon voor meer informatie en inspiratie. Wij staan klaar om u te helpen uw huis slimmer en comfortabeler te maken!